Motorlu Araçlar Teknolojisi


Motorlu Araçlar Teknolojisi

Motorlu araç teknolojisi  nace kodu tehlike ve çok tehlikeli işler sınıfında bulunmaktadır. Tehlikeli işlerde çalışacak işçilerin 6331 Sayılı kanunun 17. maddesinde ‘’Mesleki eğitim alma zorunluluğu bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde, yapacağı işle ilgili mesleki eğitim aldığını belgeleyemeyenler çalıştırılamaz.’’ ifadesi bulunmasından dolayı işçilerin sertifikasız çalışmaları yasak hale gelmiştir. Akademi Mesleki Belgelendirme olarak Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde   40 saatlik eğitim ve sınav sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı  Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde otomotiv teknolojisinde mesleki eğitim sertifikası verilmektedir.

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde İş Makineleri Bakım Onarım, Tehlikeli be Çok Tehlikeli İşlerde İşaret ve Sapancı modülü ile 6331 sayılı kanun kapsamına mesleki eğitim sertifikası olmadan çalışılması yasak hale gelmiştir. Akademi Belgelendirme olarak; Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde İş Makineleri Bakım Onarım, Tehlikeli be Çok Tehlikeli İşlerde İşaret ve Sapancı, alanında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki eğitim sertifika programları düzenlemekteyiz.

İşlerin tamamlanması ve ulaşımda kullanılması için üretilen motorlu taşıtlar otobüs, kamyon, otomobil şeklinde türlerine ayrılmaktadır. Otomobil ve otobüsler gün içinde işyerine gidip gelmek, alışverişe çıkmak, aile ziyaretinde bulunmak ya da uzak mesafelere yolculuk yapmak amacıyla tercih edilmektedir. Ulaşımın kolay bir şekilde gerçekleşmesi için firmalar tarafından çok sayıda otomobil hazırlanmakta ve satışa çıkarılmaktadır. Bazen bir toplantıya katılmak, iş görüşmesine gitmek,  bazense dinlenmek, güzel vakit geçirmek niyetiyle piknik alanlarına doğru yola koyulmak için araç gerekmektedir. Otobüsler şehir içi ulaştırmanın yanı sıra şehir dışı seferleri ile de bireylere hizmet vermektedir. Kamyon ise ağır yük taşımaya yarayan motorlu araç olarak adlandırılmaktadır.

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ

Eğitim kursları Elektrik Elektronik Teknolojisi, Kâğıt üretim teknolojisi, yüksekte çalışma eğitimi, iskele kurulumu eğitimi gibi konuların yanı sıra Motorlu Araçlar Teknolojisi içinde verilebilmektedir. Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında motor yönetim sistemleri geliştirme ve uyum eğitimi, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde iş makineleri bakım onarım ile tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde otomotiv elektromekaniğinin de dâhil olduğu çeşitli başlıklar incelenebilmektedir. Yine Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında yer alan, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde iki veya üç tekerlekli motorlu araçlarda imalat, bakım ve onarım olarak geçen bölümdeki meslek elemanı tanımı ise başlıkta belirtilen türdeki araçların imalatını, bakımını, paketlemesini iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun tamamlayan kişi şeklinde yapılmaktadır.

BİZ SİZİ ARAYALIM


Aşağıda bulunan formu doldurarak bize iletebilirsiniz. Firma yetkililerimiz en kısa sürede sizlere dönüş yapacaklardır. İlginiz için teşekkür ederiz.

İletişim Bilgileri

Eklemek İstedikleriniz